• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

FAQ

Is de Twente Biennale gratis toegang?
Ja, alle locaties zijn gratis toegankelijk, uitgezonderd van de 2de Afterparty in Metropool (1ste op openingsavond is wel gratis) en het programma in het Rabotheater, dan gaat er een paar euro naar de locaties toe.

Er is een muziekprogramma?
Ja, 12 en 13 mei in Metropool, en tijdens de opening ook in de Creatieve Fabriek met diverse live-acts en performances.

Is Twente Biennale ook voor kinderen en niet kunst-ingewijden?
Ja, Twente Biennale is geschikt voor jong en oud, van 8 tot 88 jaar, en biedt een breed programma. Zo worden er bijvoorbeeld workshops gegeven waarbij bezoekers met street-art omgaan, voor jong en oud.

Welke dag kan ik het beste komen? Of meerdere dagen? En waar dan?
Hoofdlocatie is de Creatieve Fabriek, Tuindorpstraat 61, Hengelo, daar vindt ook het meeste plaats. De openingsavond op donderdag is het spectaculairst, vanaf 17 uur in de Creatieve Fabriek, daarna verder in Metropool, allemaal vlakbij elkaar. Daarna zijn elke dagen de exposities ook open, zijn er workshops, en is er op 18 mei een heel bijzonder symposium met o.a. Joost Zwagerman. Alles is gemakkelijk te voet bereikbaar. Met de speciale LAYAR app kan er nog meer genoten worden van kunstwerken die alleen te zien zijn via een mobiele telefoon. En er is een speciale festival- app met het programmaboekje.


Kan ik ergens blijven slapen?
Hotel Lansink is vlakbij, daarnaast zijn er diverse hotels in centrum Hengelo. Dat is ook maar 5 minuten afstand. In Enschede is een speciaal kunstenaarshotel: Villa de Pilla, die rekent speciale tarieven, daar kan je ook evt met anderen op een kamer slapen. Villa de Pilla is naast station Enschede, onze hoofdlocatie is naast station Hengelo. De trein doet daar 5 minuten over.
Ook zijn er diverse pensions, goedkope campings en staan er veel vrienden van het festival op www.couchsurfing.org


Dus ik stap in Hengelo de trein uit, en dan?

Dan volg je het spoor naar het westen. Als je vanuit de Randstad komt, is dat de richting waarvandaan de trein kwam. Zie verder de locatiepagina. Er is een speciale virtuele beeldenroute onderweg vanuit het station naar het terrein, alleen te zien via de speciale LAYAR app op de smartphone. Metropool (waar de 2 van de 3 party's zijn), is aan de zuidkant van het station. De virtuele beeldenroute is ook aan de zuidkant van het station.

En als ik met de auto kom?
Typ Tuindorpstraat 61 in op de navigatie, er is voldoende parkeerruimte.

Waar kan ik tijdens het festival met vragen terecht?
Bij de suppoosten of de informatiebalie in de Creatieve Fabriek. Een This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it sturen kan ook, maar duurt soms een dag.

Hoe kan ik kunst kopen?
Bijna alle kunst is te koop, bij de informatiebalie in de Creatieve Fabriek is meer informatie, en via de This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  is er meer preciezere informatie beschikbaar.

Kan ik helpen?
Ja, heel graag! Help mee met de verspreiding van events op onze social communities, schrijf je in als vrijwilliger en stuur ons een mailtje. We zoeken ook nog slaapplekken in Enschede voor vrijwilligers en artiesten, tegen vergoeding.

Een festival met meer dan honderd deelnemers van internationale topkwaliteit,  hoe kan dat gratis zijn?
De Twente Biennale wordt gefinancierd door de meeste grote kunstfondsen, gemeente en Provincie.  Daarnaast dankt het festival het bestaan aan alle enthousiaste vrijwilligers, medewerkers, kunstenaars en samenwerkingspartners.

Ik kan er geen genoeg van krijgen
Er zijn diverse andere activiteiten die georganiseerd worden door de samenwerkingspartners die de Twente Biennale organiseren, zo heeft PLANETART in Amsterdam een Medialab/Artspace in de hal van het Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat, met doorlopende expo, en een artspace/window expo aan het Medialab aan de Noorderhagen in Enschede met regelmatig activiteiten. Check www.planetart.nl en schrijf je in voor onze This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .
Tevens is er het jaarlijkse GOGBOT festival 8-12 september 2011 in Enschede, op 11 locaties in de stad. Daarnaast is GOGBOT het hele jaar door te zien op diverse presentaties over de hele wereld. 

Ik denk dat ik een virus opgelopen heb van jullie website
Trek de stekker uit het modem, wacht 8 seconden, en stop de stekker er weer in.

installaties - objecten - schilderkunst
performances - video - film - mediakunst
guerilla-art - augmented reality -  debat
virtual reality - workshops - muziek - theater
rondleidingen - symposium - artist-talks

3 ha industrieel erfgoed nabij Hengelo centrum met internationale topkunst en Nederlands talent over actualiteit van kunst en maatschappij in post - 9/11.

Twente Biënnale 2013!
23 mei - 9 juni
Enschede - Roombeek

Contact: organisatie@twentebiennale.nl

  • Facebook: twentebiennale
  • Flickr: twentebiennale
  • Twitter: twentebiennale
  • YouTube: twentebiennale